REMZİ'DE ÇOK SATANLAR

30 Aralık - 05 Ocak 2025
TÜRKÇE
İNGİLİZCE
2024
TÜRKÇE
  1. Nakano Eskici Dükkânı

    Hiromi Kawakami

      (Domingo Yayınları)
  2. Hayat İmkânsız

    Matt Haig

      (Domingo Yayınları)
  3. Gece Yarısı Kütüphanesi

    Matt Haig

      (Domingo Yayınları)
  4. Zarlar

    Ahmet Altan

      (Everest Yayınları)
  5. Atomik Alışkanlıklar

    James Clear

      (Pegasus Yayınları)
  6. Merdiven Altı Terapi

    Deniz Dülgeroğlu

      (Literatür Yayınları)
  7. Muazzam Muazzez

    Sedef Kabaş

      (Remzi Kitabevi)
  8. Vejetaryen

    Han Kang

      (APRIL Yayınevi)
  1. Nexus

    Yuval Noah Harari

      (Random House)
  2. Clear Thinking

    Shane Parrish

      (Random House)
  3. Rumi

    Peter Washington

      (Random House)
  1. Nakano Eskici Dükkânı

    Hiromi Kawakami

      (Domingo Yayınları)
  2. Botter Apartmanı

    Ayşe Övür

      (Remzi Kitabevi)
  3. Rezonans Kanunu

    Pierre Franckh

      (Koridor Yayınları)
  4. Gece Yarısı Kütüphanesi

    Matt Haig

      (Domingo Yayınları)
  5. Lizbon'a Gece Treni

    Pascal Mercier

      (Sia Yayınları)
  6. 4 Gün 3 Gece

    Ayşe Kulin

      (Everest Yayınları)
  7. Labirent: Batı ve Hasımları

    Amin Maalouf

      (Yapı Kredi Yayınları)
  8. Yeni Ekonomi

    Mahfi Eğilmez

      (Remzi Kitabevi)
  9. Atomik Alışkanlıklar

    James Clear

      (Pegasus Yayınları)
  10. Hayat İmkânsız

    Matt Haig

      (Domingo Yayınları)
  11. İntermezzo

    Sally Rooney

      (Can Yayınları)
İyi bir kitap hakiki bir hazinedir.

John Milton
Türk ve Batı Mutfağından Yemek Tarifleri
ISBN: 978-975-14-1535-6
Sayfa Sayısı: 384
Ebat: 200 x 270 mm
Yayın Tarihi: 01.01.2010
Fiyatı: 450.00 TL

Türk ve Batı Mutfağından Yemek Tarifleri

Ülkü Necipoğlu



Dostlardan Seçmeler

Türk ve Batı mutfağının en seçme ve kolay hazırlanan yemekleri bu kitapta yer alıyor. “Ailemden ve dostlarımdan öğrendiklerim yitip gidebilir,” diye düşünen Ülkü Necipoğlu’nun keyifli arkadaş sofralarından öğrendikleri, bu kitaptaki seçmelerin büyük bir kısmını oluşturuyor. Seçilen yemeklerin diğer bir kısmı yazarın ailesinden, özellikle Rumeli kökenli, İstanbullu annesinden ve Egeli kayınvalidesinden öğrendikleri. Bunların yanı sıra, Lenôtre gibi ustaların kitaplarından esinlendiği, damak tadımıza uyan bazı tarifler de bu kitaba ayrı bir renk katıyor.

Kitapta yer alan tür başlıkları şöyle:

● Ön Yemekler (Antreler) ● Çorbalar ● Et Yemekleri ve Sıcak Yemekler ● Garnitürler ● Patlıcan Yemekleri ● Tavuk Yemekleri Balık Yemekleri ● Pilavlar ● Mantı ve Makarnalar ● Börek İçleri ve Börekler ● Krepler, Pizzalar, Tuzlu Tartlar ● Sufleler ve Yumurtalar ● Zeytinyağlı Sebzeler ● Salatalar, Turşular ● Dip ve Soslar ● İçecekler ● Sütlü Tatlılar ● Hamur Tatlıları ● Helvalar ● Meyveli Tatlılar ● Muslar ve Sufleler ● Kremalar, Soslar ● Parfeler ● Kuplar ● Pastalar ● Tartlar ● Kekler ● Kurabiyeler ve Bisküviler ● Çay Sofrası İçin Tuzlular ● Reçeller