REMZİ'DE ÇOK SATANLAR

25 Kasım - 01 Aralık 2024
TÜRKÇE
İNGİLİZCE
2023
TÜRKÇE
  1. Nakano Eskici Dükkânı

    Hiromi Kawakami

      (Domingo Yayınları)
  2. Vejetaryen

    Han Kang

      (APRIL Yayınevi)
  3. Yırtıcı Kuşlar Zamanı

    Ahmet Ümit

      (Yapı Kredi Yayınları)
  4. Belki Yaz Erken Gelir

    Yekta Kopan

      (Can Yayınları)
  5. Gece Yarısı Kütüphanesi

    Matt Haig

      (Domingo Yayınları)
  6. Hayat İmkânsız

    Matt Haig

      (Domingo Yayınları)
  7. Can Borcu

    Piraye

      (Mona Kitap)
  8. 4 Gün 3 Gece

    Ayşe Kulin

      (Everest Yayınları)
  9. Zarlar

    Ahmet Altan

      (Everest Yayınları)
  10. Zamanı Durdurmanın Yolları

    Matt Haig

      (Domingo Yayınları)
  1. Nexus

    Yuval Noah Harari

      (Random House)
  2. Rumi

    Peter Washington

      (Random House)
  3. Clear Thinking

    Shane Parrish

      (Random House)
  1. Botter Apartmanı

    Ayşe Övür

      (Remzi Kitabevi)
  2. Gece Yarısı Kütüphanesi

    Matt Haig

      (Domingo Yayınları)
  3. Atomik Alışkanlıklar

    James Clear

      (Pegasus Yayınları)
  4. SS

    Barış Pehlivan-Barış Terkoğlu

      (Kırmızı Kedi Yayınları)
  5. Lizbon'a Gece Treni

    Pascal Mercier

      (Sia Yayınları)
  6. Dört Anlaşma

    Don Miguel Ruiz

      (Ötesi Yayıncılık)
  7. Zamanı Durdurmanın Yolları

    Matt Haig

      (Domingo Yayınları)
İyi bir kitap hakiki bir hazinedir.

John Milton
Türk ve Batı Mutfağından Yemek Tarifleri
ISBN: 978-975-14-1535-6
Sayfa Sayısı: 384
Ebat: 200 x 270 mm
Yayın Tarihi: 01.01.2010
Fiyatı: 450.00 TL

Türk ve Batı Mutfağından Yemek Tarifleri

Ülkü Necipoğlu



Dostlardan Seçmeler

Türk ve Batı mutfağının en seçme ve kolay hazırlanan yemekleri bu kitapta yer alıyor. “Ailemden ve dostlarımdan öğrendiklerim yitip gidebilir,” diye düşünen Ülkü Necipoğlu’nun keyifli arkadaş sofralarından öğrendikleri, bu kitaptaki seçmelerin büyük bir kısmını oluşturuyor. Seçilen yemeklerin diğer bir kısmı yazarın ailesinden, özellikle Rumeli kökenli, İstanbullu annesinden ve Egeli kayınvalidesinden öğrendikleri. Bunların yanı sıra, Lenôtre gibi ustaların kitaplarından esinlendiği, damak tadımıza uyan bazı tarifler de bu kitaba ayrı bir renk katıyor.

Kitapta yer alan tür başlıkları şöyle:

● Ön Yemekler (Antreler) ● Çorbalar ● Et Yemekleri ve Sıcak Yemekler ● Garnitürler ● Patlıcan Yemekleri ● Tavuk Yemekleri Balık Yemekleri ● Pilavlar ● Mantı ve Makarnalar ● Börek İçleri ve Börekler ● Krepler, Pizzalar, Tuzlu Tartlar ● Sufleler ve Yumurtalar ● Zeytinyağlı Sebzeler ● Salatalar, Turşular ● Dip ve Soslar ● İçecekler ● Sütlü Tatlılar ● Hamur Tatlıları ● Helvalar ● Meyveli Tatlılar ● Muslar ve Sufleler ● Kremalar, Soslar ● Parfeler ● Kuplar ● Pastalar ● Tartlar ● Kekler ● Kurabiyeler ve Bisküviler ● Çay Sofrası İçin Tuzlular ● Reçeller